Direktlänk till inlägg 7 juni 2014

Pingstafton

Av Helene - 7 juni 2014 18:45

Nu är det dax för skärpning. Längesen jag bloggade.

Det är som om jag inte har något att berätta längre.


Här på gården finns nu bara Lill och Zalle kvar.
Lisen betar på de evigt gröna ängarna sen en tid tillbaka.

Det är tomt här och jag har inte passerat gråtstadiet än så jag vill helst inte prata om det.


Kattungarna växer och är nu 5 veckor. Hur söta som helst.
En svart en creme och en sköldpadd som mamman.
Hoppas på goda hem i slutet på juli.

Förra kullen hamnade hos folk med kattycke. Den cremfärgade hamnade hos min dotter och hennes sambo.

Han har utvecklats till en marodör och monsterkatt. När han ligger still är han söt som socker, däremellan gör han allt som en katt inte skall göra - helst!

Lisa och Jesper har tålamod men just nu är han nog inte så kul att ha i huset. Fullt ös medvetslös....


Mina två hönskycklingar är två rymmare. Dom är visserligen bara några veckor gamla men beter sig som vuxna hönor som gör som dom vill. Från början var dom tre, men en försvann endera dagen. Tror att en skata tog den.

Det är inte så trevligt, men ibland kommer skatorna in i hönsgården och norpar både ägg och mat, en lite pyttekyckling kan nog lätt slinka ner också.

Under de senaste dagarna har jag fått två surhönor. Det vill säga, de har valt att ruva. Får väl se vad det kan ge om sisådär drygt 16 dagar.


Sonen bor hemma ett tag till. Fram i augusti säger han nog hejdå och susar vidare i livet. Det blir spännande.
Varje dag skriver han 1000 ord på sin bok. Jag har inte fått läsa den än. 
Han arbetar på sitt spel också och lägger ner mycket tid på det. Eget företag....jag tackar jag!


Om en stund skall jag gå en pingstaftonspromenad med fröken Akka. Hon bara måste få sin springa omkringtur innan jag kastar mig i soffan ikväll. Det är inte riktigt samma Akka längre. Nosen börjar gå åt det grå hållet, skallens form börjar tunna ut. Mentalt är hon max 2 år, men kroppen orkar inte riktigt med hennes ideér om att springa fort och länge. Hon är 11 år i år. 


Har lite tråkigt idag. i huset finns två personer till. Min inneboende och min son. Båda pysslar med annat och jag sitter här alldeles ensam på bottenvåningen.

kanske skulle jag ta en sväng med gräsklipparen....eller sammsugaren....eller tvätta eller något som styr om ensamhetstankarna.

Nä, det får bli en kvällpromenad med Akka.

Kram på er, ni som finns kvar och läser bloggen!


 
 
Ingen bild

KM

8 juni 2014 20:49

Vad är en sammsugare ? En mix mellan dammsugare o slammsugare ? En ny innovation ? -Det verkar gå utför med jordbruket ? Tog en promenad på 5km i det vackra vädret o hoppades att någon skulle ringa på min bil o trädgårdsstolsannons . Illtrögt att sälja nåt nuförtiden. Ringer inte ens o prutar. Nån lovar komma men dyker inte upp ! Grrr... Får lungna nerverna med lite kvällsgröt. Skogsmulle.

Helene

9 juni 2014 13:09

Goda tider är ett minne blott kanske. En sammsugare är en dammsugare som suger upp allting :) Ha en fin sommar, kram på dig!

 
Ingen bild

KM

9 juni 2014 22:01

Är det kanske DU som är sammsugaren ? Hmm... Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helene - 31 januari 2019 14:09

Nu är jag på plats och tänker faktiskt försöka ge mig på att blogga lite oftare.Lusten att skriva är inte borta men jag skriver i helt andra sammanhang nu för tiden.Jag kan berätta att livet inte ser lika dant ut nu som det gjorde 2015 i november.När...

Av Helene - 15 juli 2017 00:25

Sist jag skrev var i april 2015.Det är över 2 år sedan.Den senaste veckan har jag känt ett visst sug att skriva igen så nu blir det snart några nya inlägg.Livet har liksom sprungit ikapp mig och numera är jag pensionär, sittandes i rullstol för det m...

Av Helene - 20 april 2015 19:04

Men oj, jag har visst en blogg som bör tas omhand. Ser ju att en och annan kollar om jag skriver något. Hej på er!   Nu för tiden arbetar jag som lärare. Det var några år sedan. Det är ungefär som att cykla. Inte sjuttan har jag glömt pre...

Av Helene - 30 januari 2015 00:08

Ny hemsida äntligen! Den gamla tog liksom slut av någon anledning. www.kurhomeopati.com heter den. Välkomna in på sidan!   Med risk att hamna i dispyt med något troll så lägger jag ut min fb länk också.https://www.facebook.com/CurenturDjurh...

Av Helene - 16 januari 2015 21:50

Fredag kväll. Kallt i huset. Glömde att ta in ved förut så jag får skylla mig själv.Göteborg fick besök av mig idag igen.Hjälpte min mamma en stund med sjukbesök.Det är jobbigt för henne att åka till sjukhuset varje dag för att hälsa på sin livskamra...

Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards